Aangifte 2016 app van de Belastingdienst laat je snel belastingaangifte doen

De Aangifte 2016 app is uitgebracht door de Belastingdienst. De officiële app maakt het mogelijk om vanaf je smartphone of tablet je belastingaangifte over 2016 door te sturen. Voor 1 mei 2017 moet je aangifte 2016 binnen zijn bij de Belastingdienst.

Aangifte 2016 app

De Belastingdienst heeft de Aangifte 2016 app uitgebracht in de Google Play Store. Met de applicatie kun je vanaf nu je belastingaangifte in orde maken. Dit is mogelijk van 1 maart 2017 tot 1 mei 2017.

Belastingaangifte doen

In de Aangifte 2016 app dien je bij het eerste gebruik in te loggen met je DigiD, waarna je een pincode aanmaakt om later snel weer in te kunnen loggen. Aan de hand van de DigiD worden de bekende gegevens alvast door de Belastingdienst ingevuld. Het is van belang deze alvorens te ondertekenen goed te controleren. Je blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor hetgeen wat je doorstuurt.

Via de app is het overigens niet mogelijk om gegevens te wijzigen of aan te vullen. Hiervoor dien je via de website van de Belastingdienst de aangifte door te sturen. Wanneer alles klopt kun je de aangifte via de app ondertekenen en bevestigen met je DigiD. Je ontvangt een PDF van je aangifte wanneer deze is verzonden. Zodra de aangifte is verzonden worden de bekende gegevens verwijderd van de smartphone.

Aangifte app werkt niet

Werkt de Aangifte app niet? Volgens de Belastingdienst is het zo dat onder bepaalde omstandigheden de applicatie niet gebruikt kan worden. Het gaat om de volgende situaties waarbij de Aangifte 2016 app niet werkt.

  • Niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had
  • Uw woning gekocht of verkocht hebt
  • Een restschuld voor een vroegere eigen woning had
  • Een onderneming had
  • Resultaat uit overige werkzaamheden had
  • In het buitenland woonde
  • Inkomsten uit of bezittingen in het buitenland had
  • Co-ouder was en uw minderjarige kind niet op uw adres ingeschreven stond
  • Aftrekposten wilt opgeven, zoals giften, zorgkosten of studiekosten

App downloaden

De Aangifte 2016 app is vanaf nu te downloaden via de Google Play Store via onderstaande button.

Aangifte 2016
Aangifte 2016
Ontwikkelaar: Belastingdienst
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel