De vergeten smartphone: Samsung i7500 Galaxy

De eerste Galaxy van Samsung was de Samsung i7500 Galaxy. Deze smartphone verscheen in 2009 en was sowieso één van de eerste Android-smartphones die werd uitgebracht. Het toestel viel op door het 3,2 inch display, de vele toetsen onder het scherm en de ‘dunne’ behuizing van 11,9 millimeter. In deze editie van ‘de vergeten smartphone’ blikken we terug op de Samsung i7500 Galaxy.

Samsung i7500 Galaxy

De Samsung i7500 Galaxy was het startsein voor de Galaxy-reeks van Samsung. Het toestel werd aangekondigd in april 2009 en was de eerste Android-smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Er was een 3,2 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Het toestel was daarbij ook nog 12 millimeter dik, iets wat we ons nu niet meer kunnen (en willen) voorstellen. Met een dikte van 11,9 millimeter was het op dat moment een van de dunste smartphones van dat moment.

Samsung i7500 Galaxy

Een hoop toetsen

Samsung leverde de i7500 Galaxy in een vrij grote doos, iets wat we vroeger vaker zagen. De achterkant bestond uit glanzend plastic wat gevoelig was voor vingerafdrukken. Aan de voorkant zaten onder het scherm een hoop toetsen. De fysieke bel- en ophang-toets was er te vinden, maar ook de 4-richtingen navigatietoets, de terug-toets, ‘ok’-toets en de menu-toets. Tevens was de i7500 voorzien van een fysieke sluitertoets voor de foto’s. De 5 megapixel camera wist bovengemiddeld goed plaatjes te schieten.

Samsung i7500 Galaxy handleiding

Updatebeleid

Toen de Samsung Galaxy uit werd gebracht draaide het toestel op Android 1.5 Cupcake. Het updatebeleid van Samsung kreeg veel kritiek van de bezitters. Lang bleef het vaag wanneer updates kwamen en of er überhaupt updates uitgebracht zouden worden voor de smartphone. In verschillende landen verscheen voor de i7500 Galaxy de update naar Android 1.6 Donut. Onofficieel werd nog Android 2.3 uitgebracht voor het toestel. Dat de browser geen Flash ondersteunde was eveneens voor die tijd een nadeel. Daarbij was de Samsung i7500 Galaxy niet voorzien van Samsung’s eigen inmiddels zo bekende skin; TouchWiz.

Samsung i7500 Galaxy

Layar en augmented reality

Samsung promoot de i7500 Galaxy met een aangepaste versie van Layar. Hiermee kon je middels augmented reality om je heen kijken. Je zag welke huizen erop Funda stonden, welk vliegtuig er in de lucht vloog en de populairste spots op Hyves. Samsung bood exclusief de buienradar-layar aan, net als een laag van IENS en Samsung Search.

Specificaties

Andere specificaties van de smartphone waren; 528 MHz single-core processor, 8GB opslagruimte, 128MB RAM, 1500 mAh accu en geen front-camera. In augustus/september 2009 werd de Samsung i7500 Galaxy officieel uitgebracht in Nederland. De prijs lag rond de 450 euro, maar de adviesprijs lag op 549 euro. De kleuren waarin de smartphone beschikbaar was waren zwart en wit.

Onderstaande video laat de Samsung i7500 Galaxy zien. Deze is getoond tijdens een introductie in Italië, waarbij de focus werd gelegd op de Android Market.

i7500 Galaxy samengevat in 5 punten:

  • Met 11,9 millimeter de dunste smartphone
  • Geen TouchWiz
  • Geen front-camera
  • 3,2 inch display
  • Veel toetsen onder het scherm
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel