Squid: erg interessante nieuws-app die laat zien wat jij wilt lezen

Squid is een nieuwe nieuws-app voor Android die nu ook beschikbaar is in Nederland. De applicatie zoekt het meest interessante nieuws voor je bij elkaar en houdt daarbij rekening met de onderwerpen die jij leuk vindt. Er is een enorme keuze aan categorieën en onderwerpen.

Squid app

De app Squid is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Met de applicatie kun je op een interessante manier op de hoogte blijven van het nieuws dat jij interessant vindt. Eerder werd de van oorsprong Zweedse app ook al uitgebracht in Frankrijk, Spanje, Italië en Polen.

Squid-oprichter Johan Othelius laat het volgende weten over het doel van de app; “We willen de jongere generatie helpen om het geschreven nieuws te herontdekken als waardevolle en onderhoudende dagelijkse activiteit”.

Onderwerpen en categorieën

De app geeft je bij het opstarten de mogelijkheid om onderwerpen te kiezen. Denk aan reizen, binnenland, politiek, technologie, lifestyle (eventueel ook voor mannen een aparte categorie) en ga zo maar door. Er zijn tal van bronnen geselecteerd en mocht een bepaalde bron je niet bevallen, dan kan je deze uit het overzicht filteren. Tevens kun je op een later moment de lijst met onderwerpen nog verfijnen of aanpassen.

Lezen en delen

Een voordeel van Squid is dat je je niet hoeft te registreren voor het gebruik. Per categorie krijg je een overzicht met het nieuws en deze wordt dan in de mobiele website getoond. Daarbij kun je ook naar rechts swipen waarbij het overzicht in een speciale mobielvriendelijke, rustigere lay-out wordt getoond. Tevens kun je een artikel direct delen met de rest van de wereld. Bij het delen kun je ook nog extra dingen toevoegen. Zo kun je de markeerstift gebruiken of de tekst-tool.

Downloaden

Squid is een interessante app en is volledig gratis te gebruiken. Je kunt de app downloaden voor Android uit de Play Store via onderstaande button.

SQUID – Nieuws & Tijdschriften
SQUID – Nieuws & Tijdschriften
Ontwikkelaar: Squid App
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel