Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ officieel aangekondigd: schitterend en compleet

Na maanden van geruchten, foto’s en ‘leaks’ heeft Samsung zojuist tijdens Samsung Unpacked 2017 de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ aangekondigd. De smartphones zijn twee schitterende opvolgers voor de Samsung Galaxy S7 Edge. We zetten alle details op een rij.

Samsung Galaxy S8 en S8+ gepresenteerd

De aankondiging van de Samsung Galaxy S8 is zojuist geweest en eindelijk weten we nu vrijwel alles over de nieuwe telefoon uit Zuid-Korea. Samsung brengt alle twee de toestellen uit met een gebogen beeldscherm, dat doorloopt aan de zijkanten. Er is dus geen ‘standaard’ model meer zoals bij de Galaxy S7 het geval was. Van het weekend verschenen de vermeende specificaties al en nu weten we het dus definitief.

Samsung Galaxy S8+

Behuizing

De behuizing van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ bestaat uit glas en metaal. Daarbij is ook de S8-serie weer voorzien van een IP68 certificering wat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. Waterdicht houdt hierbij in dat je het toestel maximaal 1,5 meter onder water kunt houden gedurende 30 minuten. De afmetingen van de twee toestellen zijn als volgt;

  • Samsung Galaxy S8 afmetingen: 148,9 x 68,1 x 8,0 millimeter
  • Samsung Galaxy S8+ afmetingen: 159,5 x 73,4 x 8,1 millimeter

Samsung Galaxy S8 schermranden

Display

De Samsung Galaxy S8 is een toestel met een 5,8 inch display en de Galaxy S8 Plus krijgt een 6,2 inch display. Bij beide toestellen is de resolutie 2560 x 1440 pixels en is er een opvallende beeldverhouding van 18,5:9. Deze verhouding zorgt ervoor dat het scherm nog meer uitgerekt is dan de LG G6 die een 18:9 beeldverhouding heeft.

Tijdens de persconferentie werd gesproken over het Infinite Display. Dit noemt Samsung zo omdat de voorzijde van de telefoon voor 90 procent uit display zou bestaan. Daarnaast zijn er afgeronde schermhoeken en is de vingerafdrukscanner niet meer aan de voorzijde in de home-button te vinden. De tot nu toe zo bekende home-button is er namelijk niet meer.

Samsung Galaxy S8

Vingerafdrukscanner

De tot nu toe zo bekende home-button is er namelijk niet meer. Deze zagen we al bij het begin van de Samsung Galaxy S-serie terug bij de toestellen, maar dat gaat met de S8 nu veranderen. Het zal even wennen zijn, maar de vingerafdrukscanner is te vinden aan de achterzijde naast de camera. We vragen ons af of linkshandigen hier ook hun voordeel uit halen; de praktijk zal het uitwijzen.

Samsung Galaxy S8 zwart

Camera

Waar verschillende merken dual-camera’s toepassen bij hun toestellen, zoals de Huawei P10, Honor 8 en LG G6, doet Samsung dit -nog- niet. Samsung voorziet de smartphones van een enkele camera, maar dit betekent niet dat deze minder zijn. Zo valt de lichtgevoeligheid positief op. Deze is namelijk slechts f/1.7. Ook is er de LED-flitser, autofocus, optische beeldstabilisatie en een mogelijkheid om te filmen in 4K-resolutie.

De front-camera op het toestel betreft een 8 megapixel camera met eveneens een diafragma van f/1.7. Deze lage lichtgevoeligheid zorgt ervoor dat je ook in omgevingen met weinig licht goede foto’s kunt maken. Aan de voorzijde bevindt zich eveneens een irisscanner waarmee het toestel ontgrendeld kan worden.

Samsung Galaxy S8 goud

Accu en opladen

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ verschillen van elkaar als het gaat om accucapaciteit. De S8 krijgt vanuit de fabriek een 3000 mAh accu mee, de S8+ een 3500 mAh accu. Bij beide smartphones is er ondersteuning voor snel opladen middels USB Type-C en ook is er de mogelijkheid voor draadloos opladen.

Snelheid en geheugen

De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus worden geleverd met 64GB opslagruimte dat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart van maximaal 256GB. Daarnaast is er aan werkgeheugen 4GB RAM beschikbaar. In Europa zal de S8 voorzien zijn van een Samsung Exynos 8895 octa-core processor met een rekenkracht van viermaal 2.3 GHz en viermaal 1.7 GHz. In ons land zal dus niet de Snapdragon 835 processor gebruikt worden.

Bixby

Samsung voorziet haar nieuwste smartphones van de digitale assistent Bixby. Deze zal je op de hoogte houden van bijzonderheden zoals agenda-items, het weer en informatie op basis van het gebruik van je toestel. Ook wordt Bixby Vision geïntegreerd. Hiermee kun je met de camera zoeken naar afbeeldingen van objecten, plaatsen en dergelijke voor aanvullende informatie. Ook kun je hiermee teksten vertalen.

Alle informatie over Samsung Bixby lees je in ons artikel over Bixby.

Samsung Galaxy S8 grijs

Techniek en aansluitingen

De telefoons zijn -gelukkig- gewoon voorzien van een 3,5 millimeter aansluiting waardoor je kunt genieten van je muziek. Verschillende fabrikanten, zoals Apple, HTC en Motorola hebben bij meerdere toestellen bezuinigd op de plaatsing hiervan, wat veel negatieve reacties opriep.

In de Galaxy S8 is plaats voor een nano-simkaart waarmee je natuurlijk toegang krijgt tot 4G. Daarnaast is er WiFi (2.4 en 5 GHz), Bluetooth 5.0, NFC en dus een USB Type-C poort. De telefoon draait op Android 7.0 Nougat en dus niet op Android 7.1 Nougat. Over Nougat ligt de eigen skin van Samsung die we nu kennen als Samsung Experience.

Samsung voorziet de S8 ook van verschillende Microsoft-apps. Het had in het verleden al een samenwerking waarbij verschillende apps werden geïnstalleerd en ook bij het nieuwe vlaggenschip is dat het geval. De Samsung Galaxy S8 krijgt de apps Excel, PowerPoint, Word, OneDrive en Skype mee van Microsoft.

Prijs en releasedatum

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus gaan over de toonbank voor 799 euro (S8) en 899 euro (S8+). In Nederland kun je kiezen uit de kleuren Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver. Er worden AKG by Harman oordopjes meegeleverd voor de beste geluidskwaliteit.

De pre-orders starten vermoedelijk vandaag en het toestel ligt vanaf 28 april in de winkels. Wie voor 19 april een pre-order plaatst, krijgt het toestel al op 20 april 2017! Via onderstaande buttons vind je alles over de twee nieuwe toestellen.

Update 18:50 uur: het is vanaf nu mogelijk om de Galaxy S8 (Plus) te pre-orderen. Lees hier alles over de Galaxy S8 pre-order.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel