Specs van Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ liggen op straat: alle details op een rij

Samsung komt woensdag met de introductie van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Nu zijn de specificaties van beide toestellen uitgelekt en komen we al van alles te weten over de nieuwe smartphone van Samsung. Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Samsung Galaxy S8 specs uitgelekt

De specificaties van de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ zijn vroegtijdig uitgelekt. Veel details wisten we inmiddels al, zoals de schermgrootte, de accu en de camera. Nieuwe informatie heeft de doorgaans betrouwbare bron Ronald Quandt gelekt op internet. Hij brengt meer informatie over de kleuren en andere specs.

Samsung Galaxy S8 - S8 Plus

Scherm en behuizing

De Galaxy S8 en S8+ krijgen beiden een gebogen display. Bij de S8 is de schermgrootte 5,8 inch, bij de Plus is dat 6,2 inch. De resolutie is 2560 x 1440 pixels wat een beeldverhouding oplevert van 18,5:9. Dit betekent dat het nog meer uitgerekt is dan bij de LG G6. Ook is er het Always On Display en er zijn afgeronde hoeken. Samsung spreekt over een Infinity Display omdat het beeldscherm 90 procent van het toestel zou beslaan.

Samsung Galaxy S8 infinity display

Samsung voorziet opnieuw haar vlaggenschip van IP68-certificatie. Hierdoor is het toestel stof- en waterdicht. Volgens de voorschriften zou de Galaxy S8 het dus overleven om hem 1,5 meter onder water te houden gedurende 30 minuten. Ook zou de smartphone 8 millimeter dik zijn.

Samsung Galaxy S8 dikte

Accu en camera

Wat opvalt is dat de Galaxy S8+ op twee gebieden anders is dan de S8. Dit is de schermgrootte en de accu; die bij de S8 3000 mAh capaciteit heeft en bij de Plus 3500 mAh. Er is ondersteuning voor snelladen via USB Type-C aansluiting of er kan gebruik gemaakt worden van draadloos opladen.

De camera telt 12 megapixel en heeft een opvallende lage lichtgevoeligheid van f/1.7. Daarbij zijn er verschillende technische toevoegingen aanwezig zoals LED-flitser en mogelijk  laser autofocus, fase-herkenning en optische beeldstabilisatie. Er kan in 4K gefilmd worden. Aan de voorzijde is er een 8 megapixel camera met een diafragma van eveneens f/1.7. Dit heeft als voordeel dat er in situaties met weinig licht ook een goede foto gemaakt kan worden. Ook is er een irisscanner aanwezig bij de S8.

Samsung Galaxy S8 specs

Geheugen en processor

De geheugencapaciteit van beide toestellen komt in Europa te liggen op 64GB. Dit kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 256GB. Daarnaast heeft Samsung haar high-end smartphone uitgerust met 4GB RAM-geheugen. Er is een Exynos 8895 octa-core processor met een rekenkracht van 2.5 GHz. Samsung had eveneens met Qualcomm een samenwerking gesloten voor de Snapdragon 835. Echter zal de S8 inderdaad met een Qualcomm Snapdragon 835 verschijnen, maar niet in Europa.

Uiteraard is er Gigabit Wireless LAN Dual-Band WiFi (2.4GHz en 5GHz), NFC, Bluetooth 4.2, 4G en er is een nano-simkaart slot. Gelukkig lijkt het er vooralsnog op dat Samsung haar toestel blijft voorzien van een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset. Deze bevindt zich naast de USB Type-C poort aan de onderzijde. Er wordt ook gesproken over stereo-speakers.

Kleuren

De laatste tijd is er veel nieuws geweest over de kleuren waarin de Galaxy S8 op de markt zou komen. Samsung zou zowel de S8 als de S8+ uitbrengen in de kleuren; zwart, orchidee-grijs, zilver, goud en blauw. De prijs wordt 799 euro voor de S8 en 899 euro voor de Galaxy S8+. Beide smartphones draaien op Android 7.0 Nougat en hebben Samsung Experience skin.

Aankondiging

De aankondiging voor de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus staat op de planning voor 29 maart, aanstaande woensdag. DroidApp zal uitgebreid verslag doen van de introductie van de nieuwe smartphones. Daarnaast schreven we zondag over de accessoires voor de S8 die zijn uitgelekt.

We hebben alle details en gerelateerde nieuwsberichten voor je op een rij gezet op de smartphone-pagina’s van beide toestellen. Deze kun je bereiken via onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel