Google Play Store krijgt loyaliteitsprogramma met beloningen bij aankopen

Google treft voorbereidingen voor een loyaliteitsprogramma waarbij gebruikers beloningen krijgen door content uit de Play Store te kopen. Het gaat om apps, muziek, films, boeken en andere soorten content die in de Google Play Store te vinden is.

Beloningsprogramma in Play Store

Bij de supermarkt kun je sparen voor servies, Air Miles, pannen of andere dingen, bij de drogist kun je punten sparen, en binnenkort moet het ook mogelijk worden om een beloning te krijgen als je een aankoop doet via de Google Play Store. In een nieuwe APK van de Play Store app zijn in de code aanwijzingen gevonden voor een loyaliteitsprogramma.

Het beloningsprogramma is gebaseerd op punten. Bij iedere euro die je uitgeeft, kun je punten verdienen. Je krijgt punten bij aankopen uit de Google Play Store; denk daarbij niet alleen aan apps en games, maar ook boeken, films en muziek.

Er is ook al een beeld bij hoe het bijvoorbeeld in Japan er uit komt te zien. Bij de besteding van ¥100 krijg je één punt. Omgerekend is dit ongeveer 77 eurocent. Er wordt ook gewerkt met badges; die de gebruiker schaalt in één van de vijf niveaus. Hierbij gaat het om Brons, Zilver, Goud, Platina en Diamant.

Google Play Points badges

De beloningen strekken zich op dit moment uit over verschillende dingen. Denk aan speciale in-app items of tegoed voor de Google Play Store. Duidelijk werd ook dat het in de Play Store app mogelijk gaat worden om te kijken hoeveel Play Points je hebt.

Op dit moment is niet bekend wanneer Google met het beloningsprogramma komt. Daarbij is ook niet duidelijk of de Play Points ook direct in Nederland beschikbaar zijn. We houden de berichtgeving vanzelfsprekend in de gaten.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel