Google rolt opnieuw nieuw design uit voor Play Store-app

De Google Play Store app kreeg in juni 2019 een nieuw design, maar dit bereikte niet iedereen. Nu heeft Google de uitrol van deze nieuwe update opnieuw gestart en krijgt iedereen het nieuwe design.

Nieuw design voor Play Store

De Android-app van de Google Play Store krijgt een server-side update waarbij gebruikers weer het nieuwe design te zien krijgen. In juni startte Google met het verven van de Play Store, maar al snel werd de verspreiding gestopt en kregen gebruikers toch weer de oudere interface te zien.

Play Store design

Het nieuwe design voor de Google Play Store is aan verschillende dingen te herkennen. Denk aan het verdwijnen van de groene kleur op het startscherm, wat nu simplistisch wit is gemaakt. Daarbij is de app voorzien van een nieuw lettertype en vind je onderin beeld opties voor ganes, apps, films en boeken. Zo schakel je snel tussen de verschillende producten. Bij het installeren van een app zie je voortaan een cirkelvormige animatie in plaats van een voortgangsbalk.

Het kan zijn dat het nog even duurt voordat iedereen het nieuwe Play Store design krijgt. Dit gebeurt namelijk via een gefaseerde uitrol aan de kant van de server. Meer foto’s van de nieuwe update vind je in dit artikel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel