Google test ‘Play Pass’: onbeperkt apps en games voor vast bedrag

Google test een nieuwe servicedienst voor de Google Play Store. Het abonnementmodel, waarmee je voor een vast bedrag per maand apps en games kunt gebruiken, heet Google Play Pass. Nu zien we uitgebreide screenshots.

Google Play Pass wordt getest

Eerder dit jaar presenteerde Apple haar abonnementsmodel Apple Arcade. Google komt nu met een eigen alternatief, waarover eerder al wat geruchten opdoken. Google is begonnen met het testen van Google Play Pass. Hiermee kun je voor een vast bedrag per maand, honderden apps en games zonder advertenties of in-app aankopen gebruiken.

Het vaste bedrag is volgens de screenshots vastgesteld op 4,99 dollar per maand. Het is goed mogelijk dat deze prijs nog verandert. Het is de verwachting dat je toegang krijgt tot honderden apps en games; maar niet elke app mee zal doen.

Als we kijken naar de screenshots komen we nog wat interessante informatie tegen. Een Family-plan is verkrijgbaar, waardoor het mogelijk wordt om je abonnement te delen met gezinsleden. Gebruikers van Play Pass kunnen op ieder moment hun abonnement stoppen. Tevens lijkt het erop dat nieuwe gebruikers de dienst tien dagen kunnen proberen in de proefperiode.

Het is niet bekend wanneer Google Play Pass beschikbaar wordt gesteld, en of de dienst ook daarmee naar Nederland komt. Op dit moment gaat het om een test onder een kleine groep gebruikers; je hebt hiertoe geen mogelijkheid om aan te melden.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel