Google Play Store krijgt flexibele prijzen voor abonnementen

Google voert met regelmaat verbeteringen door in haar download-winkel voor Android; de Google Play Store. Ook nu is er nieuws te melden. Google komt met de mogelijkheid voor flexibele prijzen voor abonnementen.

Flexibele prijzen in Play Store

Google heeft bekend gemaakt met flexibele prijzen te komen in de Google Play Store. Ontwikkelaars kunnen in dat geval de mogelijkheid bieden om hun applicatie aan te bieden tegen een speciale ‘introductieprijs’, of kan iemand een app of game bijvoorbeeld de eerste X maanden voor een lagere prijs de toepassing gebruiken.

Flexibele prijzen Play Store

In de afgelopen drie jaar zijn de uitgaven aan abonnementen in de Play Store vertienvoudigd, zo meldt Google. De flexibele prijzen in de Play Store moeten er voor zorgen dat er meer abonnementen verkocht gaan worden. Een korting kan bijvoorbeeld zijn dat iemand de eerste drie maanden een euro betalen per maand, en daarna de normale prijs betalen. Zo kan iemand goed kennis maken met een dienst, zonder hiervoor direct het gehele bedrag op tafel te moeten leggen.

Een voorbeeld van een app met een abonnement is YouTube Red. Dit is de muziekdienst van YouTube. Deze dienst is momenteel nog niet af te nemen in Nederland, maar wel in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. YouTube Red telt momenteel zo’n 1,5 miljoen abonnees.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel