YouTube Red gelanceerd: advertentie-vrij en exclusieve content

YouTube heeft vanavond een nieuwe abonnementsvorm aangekondigd voor de videodienst. Met ‘YouTube Red’ kunnen gebruikers video’s bekijken zonder advertenties. Daarnaast geeft YouTube Red toegang tot exclusieve content.

YouTube Red

YouTube Red is de nieuwe abonnementsvorm van YouTube die vanavond is gelanceerd. Volgende week (vanaf 28 oktober) zal het abonnement aangeboden gaan worden voor gebruikers in de Verenigde Staten. Met YouTube Red wil het videoplatform verder de strijd aangaan met video-on-demand diensten als Netflix. Dit wil YouTube doen door exclusieve content te bieden van verschillende bekende YouTube-kanalen.

Zowel op de website als via de app van YouTube krijgen YouTube Red-gebruikers geen advertenties en andere reclame meer te zien. In het abonnement op YouTube Red krijgen gebruikers toegang tot Google Play Music. Wanneer je al een abonnement hebt op Google Play Music krijg je YouTube Red gratis erbij. Voor het tien dollar kostende abonnement krijg je ook de mogelijkheid om video’s offline op te slaan op je apparaat.

In de loop van 2016 komt de dienst naar andere landen buiten de Verenigde Staten. Of YouTube Red ook naar Nederland en België komt is niet bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel