YouTube test toffe nieuwe interface met grotere previews

Google is momenteel aan het testen met een vernieuwde interface voor de Android-app van YouTube. In de nieuwe vormgeving worden previews groter weergegeven. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ‘inline afspelen’ waardoor je minder stappen hoeft te doorlopen.

Interface YouTube

De Android-app van YouTube krijgt mogelijk binnenkort een nieuwe interface. Eerder kreeg de YouTube-app al een gewijzigde vormgeving met tabbladen. Nu zou Google experimenteren met een vernieuwde lay-out van de video’s bij profielen. Bij het tabblad ‘Video’s’ bij een profiel wordt niet meer een lijstweergave getoond, maar zijn er grote previews te zien van de video’s.

YouTube interface

In de video is te zien dat de video van het profiel in hetzelfde overzicht direct afgespeeld kan worden. Hierdoor hoef je minder stappen te doorlopen voordat je je video te zien krijgt. De functie is erg handig om snel te zien of een video voldoet aan je wensen. Ook kan je vanuit dit venster het scherm beeldvullend weer laten geven.

Onder de video zijn daarnaast een aantal knoppen te vinden. Je kan een video direct ‘leuk vinden’ of delen met je vrienden. Naar verwachting gaat het hier om een server-side update, want op onze redactie hebben we op meerdere toestellen de nieuwe interface niet gekregen. Zie jij wel de nieuwe interface? Laat het ons dan zeker weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

via Phandroid

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel