YouTube-app voor Android bevat nieuwe tools voor videobewerking

Het bewerken van een video voordat je deze upload naar YouTube was een heel karwei. Met de nieuwe tools voor videobewerking kun je onder andere gemakkelijk muziek toevoegen aan een video en meer. De nieuwe tools zijn te vinden in de Android-app van YouTube. Wij zetten op een rijtje welke mogelijkheden er zijn.

YouTube videobewerking

Via de nieuwe bewerkingsmogelijkheden is het onder andere mogelijk om muziek toe te voegen aan je video. Je krijgt hiervoor een ruime keuze aan genres en stemmingen. Deze audiobestanden zijn vrij te gebruiken voor je eigen YouTube video en voorkomen dat deze offline wordt gehaald vanwege een rechten-probleem.

YouTube videobewerking

Wanneer je toch liever een eigen muziekbestand of opname wenst te gebruiken dan kan dat ook via het tabblad “Op apparaat”. Dit tabblad wordt alleen getoond indien je muziek op je device hebt staan. Als je een leuke track gevonden hebt dan kun je deze knippen en uit laten faden op het moment dat jij wilt.

Het toevoegen van een filter is voor Instagram gebruikers geen nieuwe feature, maar in de YouTube-app is dat het zeker wel. Je kunt namelijk een aantal video filters toevoegen aan je filmpje. Je krijgt daarbij de keuze uit zes verschillende filters waaronder; 8mm, docu, schets, sepia, glamour en zilveren scherm.

Deze nieuwe geavanceerde bewerkingsmogelijkheden worden gefaseerd uitgerold naar YouTube gebruikers. Het kan dus zijn dat je deze functies niet direct kunt toepassen op je nieuwe video. YouTube heeft onlangs ook een nieuwe interface uitgerold voor de Android-app. De YouTube applicatie is te vinden in de Google Play Store.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel