YouTube-app krijgt update om video’s automatisch offline te bewaren

Google werkt aan een nieuwe functionaliteit in de YouTube-app die automatisch video’s offline bewaart. Handig als je op een later moment verder wilt kijken of geen internet hebt.

Offline video’s

In sommige landen bevat de YouTube-app al de mogelijkheid om zelf video’s te bewaren zodat deze op een later moment bekeken kunnen worden. Op de Google I/O ontwikkelaars conferentie van dit jaar werd gezegd dat deze functie alleen in landen als India beschikbaar zou zijn. AndroidPolice pakte het update bestand van de YouTube applicatie uit en ontdekte de nieuwe feature.

De functie heeft de naam Playlist Autosync meegekregen en zorgt er voor dat afspeellijsten automatisch gesynchroniseerd worden maar ook dat video’s offline worden opgeslagen. Hiervoor hoeft de gebruiker niet alsnog de video te selecteren om offline te bewaren. Het is de vraag of deze functionaliteit ook in Nederland uitgerold gaat worden of dat deze alleen beschikbaar wordt gemaakt in landen met een slechte internetverbinding.YouTube 10.35In de YouTube update met versienummer 10.35 is ook een functionaliteit ontdekt die voor iedereen beschikbaar komt. Namelijk de mogelijkheid om offline opgeslagen video’s in één handeling uit het geheugen te verwijderen. Nu kan dat alleen nog door alle video’s stuk voor stuk te verwijderen. De update zal automatisch worden aangeboden via de Google Play Store.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel