YouTube verbetert autoplay-scherm met ‘speel volgende video’

Een kleine maar prettige verbetering voor de YouTube app. Met de nieuwe server-side update is het scherm aangepast, waarbij een volgende video afgespeeld kan worden.

Volgende video in YouTube-app

De ontwikkelaars van de YouTube-app voor Android, hebben gewerkt aan een nieuwe verbetering. Vanaf nu krijgen gebruikers een duidelijker scherm te zien, wanneer een volgende video wordt afgespeeld. Voorheen kreeg je alleen een afspeel-icoontje te zien met een vrij kleine knop om het te annuleren en dit voor te zijn. Met het afspeel-icoontje kon je de volgende video direct starten.

YouTube autoplay

YouTube rolt nu een server-side update uit waarbij een volgende video nog steeds kan starten, maar waarbij je duidelijkere knoppen krijgt te zien. Je kunt kiezen voor annuleren of voor ‘nu afspelen’. Boven de voorgestelde video zie je hoeveel tijd je hebt voordat de video gestart wordt.

YouTube autoplay

Voorheen zag het er uit zoals je hierboven in de screenshot kunt zien. Het kan even duren voordat de nieuwe functionaliteit voor iedereen beschikbaar is. De uitrol gebeurt namelijk gefaseerd.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel