YouTube Music gratis op Google Home luidsprekers

Google brengt een gratis versie van YouTube Music naar Google Home luidsprekers en andere luidsprekers die over de Google Assistent beschikken. Maar de gratis muziekdienst via YouTube kent wel een aantal beperkingen.

YouTube Music voor nop

Een deuntje streamen op je Google Home luidspreker is een stuk makkelijker geworden als je de luidspreker net in huis hebt. Vraag bijvoorbeeld aan Google of hij wat discomuziek op kan zetten en YouTube Music zoekt de passende muziek erbij. Om de dienst gratis aan te kunnen bieden zullen er reclameboodschappen hoorbaar zijn tussen de nummers.

Wil je meer controle over welke muziek YouTube Music voor je uitzoekt dan kan je kiezen voor YouTube Music Premium, voor 9,99 euro per maand. Heb je YouTube Music niet eerder gebruikt dan kan je de dienst 30 dagen gratis proberen. Hiermee kan je ongelimiteerd nummers overslaan en nummers opnieuw afspelen, ook kan je zelf voor specifieke artiesten of nummers kiezen.

Wil je YouTube Music als muziekdienst instellen op je Google Home dan open je de Home-app en kies je vervolgens voor Diensten. Daarna tik je op muziek en selecteer je YouTube Music als standaard app. Google heeft de dienst in een tiental landen geïntroduceerd waaronder Nederland, andere landen volgen nog.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel