YouTube Premium en YouTube Music nu beschikbaar in Nederland: alles wat je moet weten

YouTube heeft haar Premium en Music dienst uitgebracht in Nederland en België. Eerder verschenen de twee diensten onder andere al in de Verenigde Staten. De voordelen zijn onder andere advertentievrij kijken en offline opslaan. We leggen je uit hoe je de dienst kunt gebruiken.

YouTube Premium en Music in Nederland

In Nederland, België, Luxemburg en Denemarken kun je vanaf nu gebruik maken van YouTube Premium en YouTube Music. Allebei de diensten geven je toegang tot YouTube, maar dan zonder reclame. Het is daarbij mogelijk om video’s offline op te slaan op je toestel en deze later, zonder internetverbinding te bekijken. Je krijgt met YouTube Premium ook toegang tot YouTube Originals met series en films van YouTube sterren.

Een ander handig voordeeltje is dat je met Premium video’s op de achtergrond kunt afspelen. Zo kun je heerlijk tijdens het WhatsAppen gewoon naar je favoriete muziek luisteren op het videoplatform. Eventueel kun je dit met Picture-in-Picture doen, middels een drijvend venster, of gewoon alleen via een melding in de notificatiebalk.

YouTube Premium kost 11,99 euro per maand. Je kunt geld besparen door een gezinslidmaatschap te nemen. Je kunt voor €6,00 andere gezinsleden toevoegen, met een maximum van 6. Overigens kun je de dienst ongestoord een kwartaal lang gebruiken, de dienst is namelijk de eerste drie maanden gratis. Ga hiervoor naar de YouTube app, tik op je profielfoto en kies YouTube Premium. Je kunt voor YouTube Music eventueel de eigen YouTube Music app gebruiken. Wil je alleen YouTube Music, dan betaal je twee euro per maand minder, €9,99.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel