Muziekdienst YouTube Music komt dit jaar nog naar Nederland en België

Goed nieuws voor de muziekliefhebbers uit Nederland en België. YouTube Music zal nog dit jaar uitgebracht worden in de twee landen. Dit blijkt uit een interview met de topman van YouTube.

YouTube Music dit jaar naar Nederland

Google heeft haar eigen muziekdienst; Play Music. Echter is het aantal spelers op deze markt erg groot met spelers als Apple Music en Spotify en andere kleinere partijen. Google Play Music wordt mogelijk aan de kant geschoven en moet plaatsmaken voor YouTube Music. De muziekdienst van YouTube werd in mei aangekondigd en werd toen in verschillende landen al uitgerold en beschikbaar gesteld.

YouTube Music app

Voor de Nederlanders en Belgen is het nog even wachten op de dienst. In een interview van het AD met YouTube-topman Robert Kyncl wordt duidelijk dat de dienst nog dit jaar naar Nederland en België moet komen. Tegenover de krant geeft Kyncl de volgende reactie;

“De in mei aangekondigde streamingservice YouTube Music komt waarschijnlijk dit jaar naar Nederland en België, een exact tijdstip is nog niet bekend, maar YouTube wil de dienst zo spoedig mogelijk beschikbaar stellen.”

Er komt keuze uit een gratis variant en een betaalde variant van de de muziekdienst. De betaalde versie kost in de Verenigde Staten 9,99 dollar per maand. Een prijs voor Europa is nog niet bekend, maar we vermoeden dat dit ondanks het omrekenen 8,50 euro is, gewoon 9,99 euro per maand zal zijn. De premium-versie bevat geen advertenties, laat muziek op de achtergrond afspelen en muziek downloaden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel