Instagram: video’s van 60 minuten en YouTube-concurrent genaamd IGTV

Video’s op Instagram kunnen voortaan nog langer duren. Het wordt vanaf nu mogelijk om video’s te delen die 60 minuten duren. Daarnaast introduceert Instagram de functie ‘IGTV’.

IGTV in Instagram

Instagram heeft inmiddels één miljard gebruikers. Dat trotse nieuws deelde het sociale fotonetwerk met de rest van de wereld. In september 2017 stond de teller nog op 800 miljoen gebruikers. Om dit te vieren wordt het mogelijk om in plaats van maximaal 1 minuut, maximaal 60 minuten aan video te delen.

Instagram IGTV

Een nieuwe functie die wordt toegevoegd is IGTV. Hiermee heb je toegang tot een nieuw soort videoplatform. Hier kunnen gebruikers verticale video’s delen en moet mogelijk een concurrent zijn voor YouTube. Het uploaden kan zowel via de app als via de webversie. De video’s zijn gewoon beschikbaar via de Instagram-app en ook via een eigen stand-alone app die ook al beschikbaar is.

Instagram IGTV

IGTV geeft je toegang tot de beelden van de accounts die je volgt. Daarbij kan gebladerd worden door verschillende kanalen, kun je video’s liken en kijken welke content populair is.

Update

De update met de nieuwe IGTV functie wordt in de komende weken uitgerold voor Android en iOS.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
IGTV
IGTV
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel