Instagram voegt nieuw Ontdek-venster en Stories-balk toe en stopt screenshot-melding

Instagram heeft verschillende wijzigingen doorgevoerd in de Instagram app voor Android. Er is een nieuw ontdek-venster voor het vinden van foto’s en video’s die jij mogelijk interessant vindt. Daarnaast is er een Stories-balk en stopt het bedrijf met de screenshot-melding.

Instagram met Stories-balk

In de Instagram app kun je vanaf nu een aantal wijzigingen aantreffen. Als eerst is er nieuws voor degenen die graag screenshots maken van iemand zijn of haar Stories. In de afgelopen maanden kregen gebruikers een icoontje te zien als er een screenshot van hun verhaal gemaakt werd. Volgens Buzzfeed is dit niet langer meer het geval.

Instagram ontdek

Nieuw ontdek-venster

In de afgelopen tijd verschenen screenshots van een nieuw ontwerp voor het Ontdek-venster, ook wel Explore genoemd. Vanaf hier heb je toegang tot beelden die volgens het algoritme van Instagram mogelijk ook interessant voor jou zijn. Het venster is vernieuwd met categorieën die ook voor jou interessant kunnen zijn. Hier vind je dan foto’s en video’s die passen bij dat onderwerp.

Instagram Stories balk

Stories balk

Een andere aanpassing die Instagram heeft gedaan zien we terug bij de Stories. Nog steeds is de balk met cirkels van personen die een verhaal hebben geplaatst bovenin beeld te vinden. Echter scrolt deze tijdens het vegen door je tijdlijn mee. Hierdoor zie je bovenin beeld altijd een balk met de laatste verhalen van je vrienden. Dit kun je niet uitschakelen.

De nieuwe functies worden aan de kant van de server uitgerold. Je hoeft dus niet een update uit de Google Play Store te downloaden voor de nieuwe features.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel