YouTube kopieert verhaal-functie Instagram Stories: zo ziet het eruit

Na Instagram, Facebook en Snapchat wil ook YouTube zich gaan richten op het delen van verhalen. De functie is nu bij enkele gebruikers opgedoken en heeft erg veel weg van Instagram Stories. YouTube Stories moet dus een concurrent worden voor de bestaande diensten.

YouTube Stories wordt getest

YouTube Stories, dat moet de naam worden van een functie waarmee je je verhalen kunt delen. Deze verhalen blijven vervolgens 24 uur actief voor anderen. De functie is totaal niet nieuw. We zagen hem eerder al bij Snapchat en Instagram Stories. Toch lijkt YouTube niet achter te willen blijven.

YouTube Stories

Slechts een kleine groep gebruikers krijgt de nieuwe interface met de Stories-functie te zien. Bij nieuwe verhalen is een rode ring om de profielfoto te zien. Daarnaast kun je gebruik maken van stickers, maar het is onduidelijk of en wanneer de functie voor iedereen beschikbaar komt. In onderstaande video krijg je een beter beeld van YouTube Stories.

Als de dienst inderdaad voor iedereen beschikbaar komt, zijn we heel benieuwd of de functie een beetje gebruikt wordt. Instagram Stories en Snapchat worden door veel gebruikers intensief gebruikt, en waarom zou je op nóg een platform je verhalen delen? Wat denk jij van YouTube Stories?

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel