Android-app van YouTube voegt donker thema toe

Verschillende apps geven je de mogelijkheid om naast een licht thema, ook een donker thema in te stellen. Handig voor als je bijvoorbeeld in bed ligt, en niet een bak licht op je ogen afgevuurd wilt hebben. Nu heeft ook de YouTube app een donker thema.

Donker thema in YouTube app

De YouTube app is voorzien van een nieuwe update. De applicatie geeft je vanaf nu de mogelijkheid om een donker thema te gebruiken. Tot de dag van vandaag had je over het thema niks te zeggen. De donkere modus zorgt ervoor dat het bijvoorbeeld vanuit bed rustiger is aan de ogen, maar wellicht ben je ook wel sowieso een liefhebber van een donker thema.

YouTube donker thema

YouTube bracht eerder de donkere modus uit voor de iOS-app op bijvoorbeeld de iPhone, maar op Android was dit nog niet mogelijk. De uitrol is begonnen, maar het kan nog even duren voordat de functie bij iedereen beschikbaar is. De optie is beschikbaar in de YouTube app bij instellingen > algemeen.

Daarbij wordt bij gebruikers standaard het donkere thema direct geactiveerd. Tevens zie je onderin beeld een melding om het donkere thema direct uit te schakelen.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel