YouTube geeft je opties voor dagelijkse notificatie en pauze-moment (+ incognito-modus)

Google heeft de YouTube app voorzien van een aantal extra instellingen. Gebruikers kunnen in de Android-app gerichter de notificatie-instellingen aanpassen. Wil je tussen bepaalde tijden geen notificaties ontvangen, of wil je juist een dagoverzicht ontvangen? Dat kun je vanaf nu instellen.

YouTube notificatie-instellingen

De YouTube app geeft je vanaf nu meer mogelijkheden als het gaat om de instellingen in de applicatie. Mocht je niet van iedere gebeurtenis een melding willen ontvangen, dan kun je dit gerichter instellen. Een voorbeeld hiervan is dat je bepaalde start- en eindtijden kunt instellen om geluiden en vibraties van een melding uit te schakelen.

Wanneer je naar de instellingen gaat in de YouTube app en vervolgens kiest voor ‘meldingen’, krijg je nieuwe opties. De eerste heeft betrekking op het ontvangen van dagelijkse samenvattingen. Deze kun je instellen op een eigen gekozen tijdstip waarbij je kunt kiezen op tijdstippen op het hele uur. In deze melding zie je dus een samenvatting van alle meldingen samen.

Een andere functie die nu wordt uitgerold naar de Android app, is de mogelijkheid om in te stellen dat je herinnerd wilt worden aan rustmoment. Tijdens Google I/O kreeg deze Android P functie al aandacht, en nu zien we hem dus terug in de app van YouTube. Je vindt de optie bij instellingen > algemeen > herinner me eraan een pauze te nemen. Vervolgens kun je kiezen uit elke 15, 30, 60, 90 en 180 minuten. Uiteraard is ‘nooit’ ook een mogelijkheid.

De update wordt aan de kant van de server uitgerold. Je hoeft hiervoor dus zelf geen actie op te ondernemen.

YouTube app incognito

Incognito

Door gebruikers wordt ook nog een andere nieuwe functie ontdekt; de incognito-modus. Hiermee kun je video’s bekijken zonder dat activiteiten worden bijgehouden in je geschiedenis. Deze worden dus ook niet meegenomen in suggesties die je normaliter op het startscherm van de YouTube-app ziet. De functie is te vinden bij hetzelfde venster als waar je tussen accounts kunt schakelen. Echter is de functie bij slechts een klein aantal gebruikers opgedoken. Mogelijk volgt een bredere release later.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel