YouTube lanceert Reels: eigen manier van delen korte verhalen

YouTube heeft een eigen manier bedacht waarop YouTube artiesten korte verhalen kunnen delen. Onder de noemer ‘Reels’ heeft het videonetwerk de functie gelanceerd voor een selecte groep YouTubers.

Meer interactie tussen YouTubers en fans

Het delen van korte foto’s en filmpjes als verhaal is niet nieuw, Snapchat begon ermee en inmiddels vinden we stories in Instagram, Facebook en Messenger. Ook YouTube kan niet achterblijven, zij pakken het delen van dergelijke korte verhalen wel iets anders aan.

YouTube Reel

De zogenaamde Reels zijn korte video’s van ongeveer 30 seconden waarbij filters, muziek, tekst en meer toegevoegd kan worden. Reels verlopen niet en zijn zichtbaar voor iedereen die het Community-tabblad op een YouTube kanaal bezoekt. Fans kunnen vervolgens ook op de berichten reageren

YouTube Reel

YouTubers die meer dan 10.000 abonnees op hun kanaal hebben, hebben vanaf nu ook een Community tabblad erbij. In dit tabblad kunnen zij interactie zoeken met hun fans. Reels komen op termijn ook in een apart tabblad te staan bij kanalen, net als met de Community het geval is. Reels zal eerst als beta ontwikkeld worden met een selecte groep gebruikers waarna meer YouTube-gebruikers de functie kunnen ontdekken.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel