Aanwijzingen in code duiden op drie interessante features voor YouTube-app

De YouTube app kan binnenkort drie nieuwe functies verwachten. In de code van de laatste update zijn aanwijzingen gevonden voor functies zoals een uitgebreider zoekfilter en pinchen op video’s. We zetten de nieuwe features op een rij.

YouTube app krijgt nieuwe features

In de nieuwste versie van de YouTube app zijn nieuwe aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies die binnenkort geactiveerd zullen worden. De collega’s van 9to5Google deden deze ontdekking in de broncode. Het wordt binnenkort mogelijk om te zoeken naar video’s of streams op een bepaalde plaats. Zoek je bijvoorbeeld een (live-)stream uit Amsterdam of Londen dan moet dit nieuwe zoekfilter je daarbij helpen.

Daarnaast wordt het mogelijk om te ‘pinchen’ op het scherm en zo het scherm op volledige grootte te tonen. Voor nu moet je nog rechtsonderin de hoek op het icoontje tikken om een video op volledige schermgrootte weer te geven. Door te knijpen moet dit sneller verlopen. In de YouTube app wordt ook gewerkt aan een optie voor betalingen, maar het is onbekend wat dit precies inhoudt. Het is goed mogelijk dat dit met YouTube Red te maken heeft, waar tegen betaling exclusieve video’s bekeken kunnen worden.

De YouTube app zal binnenkort voorzien worden van de nieuwe functies. Op dit moment zijn ze nog niet beschikbaar.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel