YouTube app voor Android krijgt vernieuwde ‘wordt nu afgespeeld’-balk

De YouTube app is voorzien van een visuele wijziging. Je kunt gebruik maken van de vernieuwde balk waarin te zien is wat er op dat moment afgespeeld wordt. De wijziging wordt vanaf nu voor iedereen uitgerold.

Afspeelbalk in YouTube

Wanneer je tijdens het bekijken van een filmpje in de YouTube-app teruggaat naar een profiel, afspeellijst of de zoekresultaten kreeg je voorheen rechtsonder een thumbnail te zien. Dit vierkante blok toonde de video die op dat moment werd afgespeeld.

YouTube afspeelbalk

Met een nieuwe server-side update is deze balk nu aangepast, zo ontdekten we op de redactie. In plaats van een vierkant blok zien we nu een horizontale balk onderin beeld. Vanuit deze balk kunnen we ook direct enkele acties uitvoeren. Zo kun je de video sluiten door op het kruisje te drukken en kun je nu ook de video pauzeren. Vegen over de de balk werkt niet meer om de video te sluiten.

Naast de nieuwe ‘wordt nu afgespeeld’-balk zien we nog een wijziging. Filmpjes die verticaal zijn opgenomen, worden nu op de juiste manier getoond, zonder zwarte randen. Google kondigde eind juni de dynamische videoweergave aan.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel