WhatsApp test integratie van YouTube-video’s: kijken zonder app te verlaten

WhatsApp lijkt Telegram achterna te gaan en gaat steeds meer vergelijkbare functies toevoegen aan de chat-app. Nu zijn er aanwijzingen (en screenshots) opgedoken van YouTube-integratie in WhatsApp. Hiermee kun je tijdens het chatten gewoon kijken naar een filmpje dat de ander gedeeld heeft.

YouTube in WhatsApp

Bij Android kun je vanaf Android Nougat wel gebruik maken van de split-screen modus zodat je tijdens het ‘YouTuben’ kunt WhatsAppen, maar heel handig werkt dit niet. In een nieuwe update van WhatsApp voor iOS zijn aanwijzingen gevonden voor een integratie van YouTube. Hiermee kun je dankzij picture-in-picture video’s in een soort van zwevend venster bekijken dat over de chat-app ligt.

WhatsApp YouTube-integratie

Het zogenoemde ‘PiP’ venster kun je verplaatsen, vergroten of in volledig scherm openen, zo wordt duidelijk uit de screenshots. Telegram biedt al langere tijd YouTube-integratie waarbij je de chat-applicatie niet hoeft te verlaten om de gedeelde video te bekijken. De aanwijzingen voor de integratie van YouTube in WhatsApp zijn opgedoken in de iOS-versie. Het is niet duidelijk of de Android-app op termijn ook deze handige feature kan verwachten. De aanwijzing is gevonden door WABetainfo.

Vorige week werd WhatsApp 2.17.254 uitgebracht in de Google Play Store. Deze update wordt nu nog verspreid. We verwachten ook nog andere nieuwe functies zoals het realtime delen van je locatie. Sinds enkele weken kan via WhatsApp ook ieder soort bestand verstuurd worden. Lees hier alles over het WhatsApp bestanden delen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel