WhatsApp hoax met Max Verstappen gaat rond: dit moet je erover weten

Via WhatsApp gaat een berichtje de wereld rond over een mogelijk virus dat achter een filmpje van Max Verstappen zit. Het bericht over de bekende F1-coureur betreft een hoax en wordt veel gedeeld. We vertellen je hoe het precies zit.

Max Verstappen hoax via WhatsApp

Mogelijk heb je het bericht al voorbij zien komen; er gaat een bericht rond op WhatsApp waarin gewaarschuwd wordt voor een filmpje van Max Verstappen. Het gaat om het bericht waarin staat dat er een video rondgaat van de Formule 1 coureur en dat ze vervolgens bij het internetbankieren bij je rekening kunnen. Dit betreft een hoax, en is niet het doorsturen waard.

WhatsApp Max Verstappen

Michael Schumacher

Het is vergelijkbaar met een eerder bericht dat nog weleens rondgaat; iets wat wel een echte waarschuwing was. Toen Michael Schumacher in 2013 een ski-ongeluk kreeg ging er in 2014 een video rond met daarachter een virus. Dit virus werd actief als er een andere videospeler geïnstalleerd werd, op aanraden van het bericht. Je moest hier dus wel een aantal stappen voor doorlopen en uiteindelijk installeerde je dus een virus, en geen videospeler. Het bericht werd gedeeld via Facebook en infecteerde zo andere gebruikers.

In dit geval is de naam van Michael Schumacher vervangen door die van Max Verstappen. De tekst uit het bericht is als volgt;

Er gaat een filmpje van Max Verstappen over Facebook, die moet je NIET kijken! Zit virus achter! Als je daarna op internetbankieren gaat kunnen ze bij je rekening! Stuur ff door!!
Was net ook op het nieuws. Stuur door naar bekenden.

Waakzaamheid is dus goed, maar dit bericht hoef je niet door te sturen naar je vrienden. Er is namelijk niets aan de hand; en het virus met Michael Schumacher is niet meer actief op deze manier.

Laat je vrienden ook weten dat ze niet in de Max Verstappen hoax moeten trappen. Deel dit bericht via de buttons onder dit bericht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel