YouTube introduceert chatfunctie voor gebruikers in app

YouTube heeft haar applicatie uitgebreid met een chatfunctie voor gebruikers. Eerder kwamen al berichten naar buiten dat het videonetwerk aan een dergelijke mogelijkheid aan het werken was. De chatfunctie heeft als doel het aantal gedeelde video’s te vergroten en interactiviteit te verhogen.

YouTube met chatfunctie

Gebruikers die een leuke video hebben gevonden op YouTube en deze willen delen met andere gebruikers kunnen dat al via apps van derden doen zoals WhatsApp en Telegram. Maar nu is het ook mogelijk om via YouTube een gesprek aan te gaan met je vrienden. Via een nieuwe chatfunctie in de YouTube app deel je eenvoudig video’s en kun je discussiëren over video’s.

YouTube chat

Kies je ervoor om de video te delen met meerdere personen dan worden zij samengevoegd in een groep zodat er gezamenlijk gechat kan worden. Via de functie kun je dan naast de video openen ook tegelijk chatten.

YouTube chat overzicht

Door op het deel icoontje te tikken bij een video opent de functie ‘Delen op YouTube’, hierin kun je uit je eigen contactenlijst mensen kiezen met wie je de betreffende video zou willen delen. Het tabblad “Gedeeld” of “Shared” in de Engelse versie geeft vervolgens toegang tot alle conversaties. De functie is wereldwijd beschikbaar voor alle YouTube gebruikers.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel