Google Home krijgt ondersteuning voor YouTube Music in Nederland

Het duurde even, maar YouTube Music kan via steeds meer apparaten en op steeds meer plaatsen benaderd worden. Google heeft voor de Nederlandse gebruikers de ondersteuning voor YouTube Music toegevoegd aan je Google Home.

YouTube Music op Google Home

YouTube Music is de muziekdienst van Google en moet op termijn Google Play Music opvolgen. De streamingdienst werd vorig jaar in Nederland en België uitgerold. Vanaf nu is het mogelijk om de dienst ook via je Google Home of Google Home Mini te benaderen. Je kunt je muziek bijvoorbeeld al streamen via diensten als Deezer, Spotify en Google Play Music.

YouTube Music Google Home

Om YouTube Music te gebruiken op je Home of Home Mini, dien je een betaalde abonnee te zijn van YouTube Music en/of YouTube Premium. De prijs hiervan begint bij 9,99 euro per maand. Om de dienst in te stellen open je de Google Home-app, kies je voor je profiel-icoontje rechtsonder, selecteer onder algemene instellingen de optie ‘instellingen’, kies het tabje ‘diensten’ en druk op ‘muziek’. Vervolgens kun je je favoriete muziekdienst koppelen, waaronder nu dus ook YouTube Music.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Home
Google Home
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel