‘Google begint met voorbereiding YouTube Music als vervanger voor Play Music’

Google Play Music is de standaard muziek-app die op je smartphone is te vinden. Toch kan hier mogelijk binnenkort een einde aan komen. Door Google worden voorbereidingen getroffen om de applicatie te vervangen door YouTube Music.

YouTube Music in plaats van Play Music

Google Play Music gaat alweer een tijdje mee, maar de dagen lijken te zijn geteld voor de muziek-app van Google. Enige tijd geleden kwam Google met nieuws rondom de muziek, waarbij het ging om YouTube Music en Premium. Er werd eerder al voorspeld dat deze diensten op den duur de Play Music-app zouden vervangen. Google lijkt nu deze voorbereidingen hiertoe te treffen.

YouTube Music pre-installed

In de code van het installatiebestand zijn aanwijzingen gevonden voor het vervangen van de Google Play Music-app door de YouTube Music applicatie. Eerder werd al ondersteuning voor de app voorbereid om muziekbestanden die op de smartphone zijn opgeslagen af te spelen. In de nieuwste versie van app zijn voorbereidingen gevonden in de namen en icoontjes. Hierbij wordt uit een bestandsnaam duidelijk dat een applicatie standaard op een toestel geïnstalleerd kan zijn vanuit de fabriek, pre-installed. We zullen in de toekomst dus de YouTube Music app standaard tegenkomen op Android-toestellen en mogelijk afscheid moeten nemen van Google Play Music.

YouTube Music app

Het is niet bekend wanneer dit allemaal staat te gebeuren. Google heeft zich nog niet losgelaten over de nieuwe plannen die het mogelijk heeft met de muziekdienst van YouTube. Het is de verwachting dat de YouTube Music app binnenkort meer functies krijgt om een volwaardige muziekspeler te worden voor Android.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel