YouTube Remix moet volwaardige opvolger voor Play Music worden

Opnieuw is Google van plan om de muziekdienst een nieuw leven in te blazen. Google Play Music zou door Google vervangen moeten worden voor YouTube Remix; een nieuw platform voor het beluisteren van muziek.

YouTube Remix

YouTube Remix, dat moet de nieuwe naam worden van een muziekplatform van Google. Volgens betrouwbare bronnen zou hiermee Google Play Music verleden tijd worden. Gebruikers zouden eind 2018 verplicht over moeten schakelen naar de nieuwe dienst, zo meldt Droid-Life.

Google Play Music persoonlijke afspeellijsten

In de afgelopen weken is de naam YouTube Remix al opgedoken, maar informatie hierover ontbrak. Wel zou Google bezig zijn met platenmaatschappijen en andere partners. De dienst zou het beste van Play Music en YouTube samen moeten bieden. Remix moet daarbij ook slim zijn met afspeellijsten, aanbevelingen en muziektips op basis van het moment van de dag.

Onduidelijk is nog hoe Play Music uitgefaseerd wordt. Vermoedelijk zullen gebruikers in de muziek-app van Google banners te zien krijgen. Het is niet bekend of gemaakte afspeellijsten en dergelijke overgezet worden naar YouTube Remix. De kans is aanwezig dat we hier meer over te weten komen tijdens Google I/O, volgende maand.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel