YouTube Kids verschijnt in Nederland: dit moet je weten

YouTube heeft haar kindvriendelijke versie genaamd YouTube Kids uitgebracht in Nederland. Met deze variant moet het kijken van filmpjes voor kinderen veiliger en leuker gemaakt worden. We zetten de details op een rij.

YouTube Kids in Nederland

Eerder werd al bekend dat Google het kindvriendelijke YouTube Kids in 2019 uit zou willen brengen in Nederland. Dat is nu gebeurt. De dienst en de bijbehorende YouTube Kids app is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Ouders kunnen hun kind zo op een veilige(re) manier YouTube laten gebruiken.

YouTube kids

Na het downloaden van de applicatie maak je als ouder een profiel aan voor je kind. Hierbij kun je aangeven dat je zoon of dochter gebruik mag maken van de zoekfunctie of dat je deze liever weglaat. Het startscherm toont verschillende onderdelen zoals muziek, ontdekken, leren en shows. Bij het bekijken van een filmpje worden onderaan gerelateerde video’s getoond, die mogelijk ook interessant zijn voor het kind. Hierbij wordt rekening gehouden met de ingevoerde leeftijd.

YouTube Kids video

De YouTube Kids app heeft nog meer te bieden. Vanuit de applicatie kan content doorgestuurd worden naar de televisie via de Chromecast of Apple TV. Ouders kunnen voor hun kinderen elk een eigen profiel maken, en daarbij ook aangeven wat de maximale kijktijd is per dag dat ze mogen kijken. Je kunt als ouder ook inzien wat kinderen hebben bekeken. YouTube Kids is vooral bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar, ook is het vrij van advertenties. Mochten er toch video’s door het filter gekomen zijn, dan kan een ouder deze rapporteren aan Google.

YouTube Kids kan gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

YouTube Kids
YouTube Kids
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel