Snelweg Sprookjes houdt de kinderen zoet op de achterbank met verhalen

Het automerk Volkswagen lanceert de app Snelweg Sprookjes om ook in de auto een voorleesmoment te creëren. De app werkt op alle snelwegen in Nederland en het verhaal kan variëren door bijvoorbeeld weersomstandigheden.

Interactief verhaal voor kinderen

Volkswagen heeft een app uitgebracht die ouders en kinderen in de auto kan vermaken met een interactief verhaal. De app is net op tijd voor de Nationale Voorleesdagen volgende week. Tijdens het interactieve verhaal, die werkt op elke snelweg in Nederland, zijn diverse objecten rondom diezelfde weg opgenomen. De sprookjes worden aangevuld met weerselementen, de verkeersdrukte en het tijdstip.

Snelweg Sprookjes app

“Snelweg Sprookjes van Volkswagen creëert op een innovatieve manier een extra voorleesmoment voor de hele familie. Het (voor)lezen van digitale kinderboeken heeft namelijk een positief effect op het verhaalbegrip, de taalontwikkeling en de woordenschat. Digitale kinderboeken bevatten extra vertelmiddelen die in een gedrukt boek niet mogelijk zijn, zoals filmpjes, een gesproken versie en een woordenboek. Die komen het begrip, de taalontwikkeling en de woordenschat ten goede”, aldus Gerlien van Dalen, de directeur van Stichting Lezen.

Voor de verhalen heeft Volkswagen een beroep gedaan op vier bekende schrijvers waaronder Herman van Veen en Daan Remmerts de Vries. De Snelweg Sprookjes app is gratis te downloaden uit de appwinkels en is bedoeld voor kinderen vanaf 5 tot en met 11 jaar.

Snelweg Sprookjes
Snelweg Sprookjes
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel