Huawei brengt ‘StorySign’ app uit om dove kinderen te helpen met lezen

Huawei heeft een applicatie uitgebracht die dove kinderen moet helpen met lezen. De app heeft de naam StorySign meegekregen. De applicatie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om teksten om te zetten naar gebarentaal.

StorySign app

Huawei heeft de StorySign app geïntroduceerd. Deze applicatie heeft als doel om middels AI (kunstmatige intelligentie) kinderen die doof zijn te helpen met het leren lezen. Tekst in de app kan namelijk omgezet worden naar gebarentaal. Het gaat hierbij vooralsnog om geselecteerde kinderboeken.

Ouders kunnen bijvoorbeeld voor hun kind teksten scannen met een smartphone, via de app. Hierna duikt het karakter ‘Star’ op die de tekst uit kan beelden in gebarentaal. De woorden die uitgebeeld worden, worden uitgelicht zodat het kind direct de betekenis leert kennen van de woorden.

Huawei heeft de StorySign app uitgebracht in de Google Play Store in het Nederlands, Vlaams, Engels, Duits, Iers, Frans, Spaans, Italiaans, Zwitsers en Portugees. De applicatie kan gratis gedownload worden via onderstaande button. De app is ook beschikbaar via de App Gallery van Huawei zelf.

StorySign
StorySign
Ontwikkelaar: Storysign
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel