Bevestigd: YouTube Kids komt begin 2019 naar Nederland

Google brengt begin volgend jaar een nieuwe functie naar YouTube. De kindvriendelijke functie YouTube Kids zal in 2019 ook uitgebracht worden in ons land, maar wat kun je er precies mee?

YouTube Kids naar Nederland

Rachid Finge van Google Nederland heeft bevestigd dat Google de kindvriendelijke versie van YouTube uitbrengt in ons land. Het gaat om de dienst YouTube Kids die al sinds 2015 in de Verenigde Staten beschikbaar is.

YouTube Kids is speciaal bedoeld voor kinderen, waarbij de interface speciaal is ingericht voor kinderen. Daarbij worden filmpjes met aanstootgevende inhoud geblokkeerd en zijn ook comments niet in de applicatie beschikbaar. Voor ‘Kids’ is een aparte app, waardoor het niet via de standaard YouTube-app te gebruiken is.

YouTube Kids

Om geschikte content te tonen, wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Echter is al gebleken dat dit niet in alle gevallen altijd even goed gaat. Toch zal het een heel stuk ‘veiliger voor kinderen’ zijn dan de standaard YouTube app. Tevens zit er een functie in waarbij ouders kunnen aangeven dat alleen door mensen goedgekeurde beelden bekeken mogen worden.

Ouders kunnen in de YouTube Kids app ook wat instellingen aanpassen. Zo krijgen zij de mogelijkheid om een tijdslot in te stellen voor een tijdlimiet. Een andere optie is dat bepaalde categorieën niet getoond worden.

YouTube Kids komt zoals gezegd begin 2019 naar Nederland. Een datum hiervoor is nog niet bekend gemaakt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel