YouTube lanceert nieuw logo en licht nieuwe functies in app uit

YouTube heeft na 12 jaar de huisstijl een update gegeven. Bij de metamorfose hoort ook een nieuw logo voor de populairste videodienst. Ook worden nieuwe functies in de mobiele apps uitgelicht.

YouTube: nieuw logo, nieuwe functies

Google heeft wijzigingen aangekondigd voor YouTube. In de laatste maanden werden verschillende nieuwe functies doorgevoerd voor zowel de app als de website en deze zijn nu definitief. Ook worden in onderstaande video nieuwe features voor de mobiele apps voor Android en iOS uitgelicht.

Een aantal hiervan zijn al beschikbaar in de app. Denk aan het snel terugspoelen of het vertraagd afspelen van een video. Daarnaast is het in de YouTube app ook sinds kort mogelijk om verticale video’s zonder zwarte randen aan de zijkant af te spelen. Een server-side update zorgt er verder voor dat de navigatiebalk van boven, naar beneden verplaatst wordt.

Naast verbeteringen in de app is ook de website van YouTube onder handen genomen. Op de desktop-versie zien we een nieuw design met Material Design. Tevens wordt er vanaf nu voor verschillende gebruikers een dark theme uitgerold. Mogelijk is deze feature nog niet voor iedereen beschikbaar.

Onlangs kreeg de app al verschillende andere nieuwe functies. Denk aan het aantal live-kijkers, een chat-functie en een vernieuwde afspeelbalk.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel