Nieuwe app laat je geld realtime overboeken tussen verschillende banken

Er is een nieuwe Nederlandse applicatie uitgebracht waarmee je tussen verschillende banken realtime geld kunt overboeken. De app heet Sowdan en is ontwikkeld door een startup in Nederland. Het gebruik van de dienst is gratis.

Sowdan app

Het geld overboeken van bank A naar bank B kan in 2017 nog altijd niet realtime. Het kan uren of zelfs dagen duren voordat het geld dan op je rekening staat. ING heeft hier onlangs wat op verzonnen en kwam met betaalverzoek. Nu is er een meer algemene app uitgebracht die voor iedereen beschikbaar is.

iDEAL

Met de app Sowdan hoef je volgens de initiatiefnemers niet meer te wachten op je geld. De applicatie maakt het mogelijk om realtime en direct overboekingen te doen tussen verschillende banken. Wanneer je aangemeld bent voer je het bedrag en het rekeningnummer in. Vervolgens kan de opdracht verzonden worden en kan de betaling met iDEAL voldaan worden. De app werkt net als ING met een betaalverzoek die verstuurd kan worden. De ander hoeft de app niet geïnstalleerd te hebben.

Volgens de Nederlandse startup is dankzij de Sowdan app het niet meer nodig om met grote bedragen over straat te lopen. Handig wanneer je via Marktplaats een grote aankoop wilt doen. In Nederland zijn realtime betalingen tussen verschillende banken nog niet beschikbaar. Dit terwijl in Zweden, Zwitserland, Polen en het Verenigd Koninkrijk dit juist al wel mogelijk is. Nederlandse banken zouden wel werken aan deze mogelijkheid.

Iedereen kan de Sowdan app gratis gebruiken om betalingen realtime over te boeken. Volgens de bedenkers zijn transacties tot 750 euro gratis. Daarboven geldt een percentage van 0,5 procent aan kosten. Je kunt de applicatie downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Naast een app voor Android is Sowdan ook beschikbaar voor Apple iOS.

Sowdan
Sowdan
Ontwikkelaar: Sowdan B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel