iDeal laat je voortaan in winkels betalen met smartphone via QR-code

Een nieuwe ontwikkeling in mobiel betalen; het is vanaf nu mogelijk om je aankopen in de winkel af te rekenen via een QR-code via de iDeal app. Daarnaast kan bijvoorbeeld ook de pizzakoerier een QR-code bij zich dragen waarmee je snel kunt betalen. De techniek wordt iDeal QR genoemd.

iDeal QR

Betalen via een QR-code is voor klanten van bijvoorbeeld ING niet heel nieuw. Maar de functionaliteit voor mobiel betalen wordt verder uitgebreid. In het afgelopen jaar is de techniek ‘iDeal QR’ uitgebreid getest. Bedrijven en instellingen kunnen vanaf nu deze manier van betalen aanbieden aan hun klanten.

Via de iDeal app kan een QR-code gescand worden, waarna een betaling verricht kan worden. Dit kan bij winkels zijn, maar ook bijvoorbeeld een energieleverancier kan een QR-code onderaan de factuur tonen. Je hoeft dan niet meer zelf een rekeningnummer in te typen en dergelijke. Het enige dat je hoeft te doen is een QR-code scannen.

Op dit moment is iDeal QR alleen beschikbaar in de eigen iDeal app. Echter geeft Betaalvereniging Nederland aan dat de ondersteuning voor het scannen van QR-codes voor iDeal ook uitgerold zal worden naar de apps van banken zelf. De ING Mobiel Bankieren app heeft al een scanner, maar ook deze werkt nog niet met iDeal. Dit zal volgens de banken ‘spoedig’ gebeuren, maar een termijn is helaas niet bekend gemaakt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel