Google rolt nieuwe Play Store interface voor ‘Mijn Apps’-pagina uit in Nederland

Google is gestart met de uitrol van de nieuwe interface in de Google Play Store. Het gaat om het nieuwe design voor de pagina met ‘Mijn apps’. Er is veel veranderd in het nieuwe overzicht. Zo zijn er nieuwe tabbladen bijgekomen en moet het allemaal net wat overzichtelijker worden. We zetten de wijzigingen voor je op een rij.

Nieuwe interface ‘Mijn Apps’ in Play Store

De Google Play Store komt er weer een stukje beter uit te zien. De interface voor het overzicht met ‘Mijn apps’ is onder handen genomen. De server-side update wordt vanaf nu uitgerold naar gebruikers, ook in Nederland. We zagen eerder al de nieuwe interface voorbij komen, maar nu is de publieke versie dus beschikbaar.

Google Play Store Mijn Apps updates

Bibliotheek

Het overzicht met ‘Mijn apps en games’ in de Play Store op je smartphone heeft een extra tabblad erbij gekregen; Bibliotheek. Hier vind je alle apps die je ooit hebt geïnstalleerd. Eerder heette dit tabblad ‘Alle’. Voorheen moest je meerdere stappen doorlopen om dan de app te kunnen installeren, nu kan direct vanuit hetzelfde venster. Ook het beta-tabblad blijft behouden in de nieuwe interface. Hier vind je de apps waarbij je je hebt aangemeld voor het beta-programma.

Er zijn verbeterde veranderingen te zien bij het overzicht met ‘updates’. Je ziet bij updates de grootte van de update en wanneer de update is verschenen. Deze informatie wordt gebundeld in een kaart en je kunt de update direct installeren. In de kaart eronder worden de onlangs bijgewerkte apps getoond.

Google Play Store Mijn Apps beta

Update

De update wordt automatisch, aan de kant van de server gefaseerd uitgerold. Dit betekent dat niet iedereen tegelijkertijd de update krijgt. Zo is ook nog niet bij iedereen op de redactie de nieuwe interface te zien. Wat vind jij van de nieuwe interface?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel