Google Play Store 7.8.16: nieuw app-icoon en nieuwe icoontjes (+ APK)

Google heeft de Android-app van de Google Play Store voorzien van een update. Hierbij zien we een groot aantal verschillende kleine wijzigingen. Zo is het eerste dat opvalt het nieuwe app-icoon, waarbij de boodschappentas verleden tijd is. Maar er is meer.

Google Play Store nieuwe icoontjes

Met regelmaat brengt Google updates uit voor de Play Store. Zo werd onlangs de Mijn apps interface onder handen genomen en kreeg het startscherm een nieuwe lik verf. Dit betroffen server-side updates en nu is er Google Play Store 7.8.16 als update. Deze wordt vanaf nu uitgerold en brengt verschillende nieuwe icoontjes en pictogrammen.

Google Play Store 7.8.16 app-icoon

Het app-icoon van de Play Store zelf als snelkoppeling is veranderd. Niet meer de witte tas met het logo, maar enkel het driehoekige logo van de Play Store is nog zichtbaar. Daarbij zijn ook de symbolen in de notificatiebalk, bijvoorbeeld bij het updaten en downloaden van een toepassing, gewijzigd. Ook hierin zien we het beeldmerk van de Play Store, en de kleur groen duidt op apps en games uit de Play Store. De groene kleur verandert in oranje bij Play Music, blauw bij Play Books en rood bij Play Movies.

In bovenstaande screenshots zie je de wijzigingen, links voorheen en midden na de update. Ook in het overzicht met geïnstalleerde applicaties zie je niet enkel meer de tekst ‘geïnstalleerd’ staan, maar duikt ook hier een nieuw icoontje op. Vooralsnog lijken er verder geen grote veranderingen doorgevoerd te zijn. De update wordt gefaseerd uitgerold, maar je kunt hier de Google Play Store 7.8.16 APK downloaden. Hiermee krijg je direct de nieuwe icoontjes.

Lees ook

Reageer op dit artikel