Google introduceert Family Link en laat de smartphone en het Google-account van je kinderen beheren

Google heeft een handige functie voor ouders met kinderen jonger dan 13 jaar uitgebracht. Met Family Link kun je als ouder een Google account aanmaken en beheren voor je kinderen. Family Link is op dit moment helaas alleen beschikbaar op invite, maar die kun je aanvragen.

Family Link

Voorheen was het niet mogelijk om een Google account aan te maken voor iemand jonger dan 13. Gelukkig wordt de leeftijd niet gecontroleerd door Google, anders zouden er heel wat jongeren teleurgesteld moeten worden. Google heeft eindelijk een oplossing hiervoor bedacht, namelijk Family Link. Deze functie maakt het mogelijk voor ouders om een Google account aan te maken en te beheren voor hun zoon of dochter jonger dan 13 jaar.

Google Family Link

Zo moet een ouder toestemming geven via Family Link wanneer zoon- of dochterlief een bepaalde app wil downloaden en kan er een limiet ingesteld worden tot welk tijdstip van de smartphone of tablet gebruikt gemaakt kan worden. Wanneer de zoon of dochter 13 jaar wordt, krijgt hij of zij de mogelijkheid om Family Link te verlaten, maar kunnen hier ook gewoon gebruik van blijven maken.

Google Family Link

Een groot nadeel is toch wel dat de smartphone of tablet op Android Nougat moet draaien en op dit moment alleen nog in de VS te gebruiken is. Nog lang niet alle toestellen beschikken over Android Nougat. Ouders kunnen gebruik maken van Family Link op een toestel dat draait op Android KitKat of hoger.

Google Family Link

Aanmelden

Family Link is alleen te gebruiken op uitnodiging van Google zelf. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, dan kun je hier een uitnodiging aanvragen. Google laat je dan weten wanneer Family Link voor jou beschikbaar is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel