Google Science Journal app: ontdek je omgeving met sensoren

Google heeft een nieuwe applicatie uitgebracht onder de naam Google Science Journal. Deze applicatie maakt gebruik van de verschillende sensoren en laat kinderen (en volwassenen) de omgeving ontdekken met experimenten.

Google Science Journal

Iedereen kan een wetenschapper zijn, zo is de gedachte achter de nieuwe app Google Science Journal. Deze applicatie laat je de omgevingen ontdekken middels verschillende experimenten. Hoewel de applicatie zich vooral op kinderen richt, is de app ook geschikt voor volwassenen.

De Science Journal app is één van de onderdelen van het Making & Science project dat Google heeft opgezet. Met dit project wil Google kinderen enthousiast maken voor de wetenschap en hier hopelijk later ook iets mee te doen. De applicatie laat gebruikers verschillende projecten aanmaken waarmee je diverse experimenten kunt doen. Voor deze experimenten wordt er gebruik gemaakt van de sensoren in je telefoon.

Je kunt het aantal lux inzien van het omgevingslicht, het aantal decibel (dB) van de geluidsintensiteit en de beweging van de smartphone zien. Voor die laatste maakt de app gebruik van de accelerometer X, Y en Z. Je kunt niet alleen live de cijfers bekijken, maar ook in een grafiek de live situatie bekijken. Door een moment op te nemen kan je later de resultaten nog eens terugkijken.

Door foto’s en notities toe te voegen aan je project kan je bijvoorbeeld aantekeningen bijvoegen voor een later moment. Op deze manier kan je de proeven met elkaar vergelijken en wellicht in een later stadium voorspellingen doen.

Downloaden

De app Google Science Journal is geschikt voor toestellen met Android 4.4 KitKat en hoger en is 14MB groot. Je kunt de applicatie downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Mocht je een dergelijke app interessant vinden, kijk dan ook zeker eens naar Sensor Sense.

Science-journal
Science-journal
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel