Sensor Sense: details over alle sensoren in je smartphone

In vrijwel elke smartphone zijn sensoren te vinden, zoals een lichtsensor waarmee de helderheid van je beeldscherm wordt geregeld. Met de app Sensor Sense kun je de waardes van al deze sensoren uitlezen en nog veel meer.

Sensor Sense

Met de applicatie Sensor Sense kun je van vrijwel elke sensor in je smartphone de waardes uitlezen. Je kunt daarbij denken aan het batterijniveau en temperatuur, maar ook locatie, lichtsterkte, geluid en luchtdruk. Welke sensoren je uit kunt lezen is voor iedere telefoon verschillend, zo heeft niet ieder Android-toestel een luchtdruksensor. In Sensor Sense wordt iedere sensor in een kaart weergegeven in deze met Material Design vormgegeven applicatie.sensor-sense-app-2Wanneer je op een sensor tikt, krijg je meer informatie te zien naast de uitgelezen waardes. In het detailoverzicht wordt een grafiek getoond van de uitgelezen waardes, deze waarden kun je ook bijhouden in een CSV-bestand. Dit log bestand kun je uitlezen in de app die een grafiek van maakt van de waardes, maar je kunt deze waarden ook uitlezen op je computer. Verder worden nog de fabrikant, het bereik en de nauwkeurigheid van de betreffende sensor getoond.

sensor-sense-appsensor-sense-app-3
Wanneer je bepaalde sensoren niet wilt weergeven dan kun je deze weg swipen uit het overzicht. Via de instellingen van de applicatie kun je nog de eenheden aanpassen voor bijvoorbeeld de afstand, temperatuur of versnelling. Ook kun je via het instellingen scherm sensoren inschakelen die je eerder hebt verborgen.sensor-sense-app-4Sensor Sense is een gratis applicatie met een in-app aankoop die de applicatie reclamevrij maakt. Via onderstaande button kun je Sensor Sense uit de Google Play Store downloaden.

Sensor Sense Toolbox
Sensor Sense Toolbox
Ontwikkelaar: Kristof Jannes
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel