Voorproefje: dit is het nieuwe Material Design in de Google Drive app

Nadat verschillende Google-apps al van het nieuwe Material Design werden voorzien, zal binnenkort ook de Google Drive app aan de beurt zijn. In de code zijn al de nodige veranderingen ontdekt, en nu zien we hoe het eruit komt te zien.

Nieuw design voor Google Drive

We zagen het al bij de rekenmachine-app, Google Foto’s, Chrome, Berichten, Dialer en Maps. Binnenkort is Google Drive aan de beurt voor de update met het nieuwe Material Design, ook wel Material Theme genoemd. In de code van het installatiebestand zijn de wijzigingen al doorgevoerd, alleen zijn deze voor gebruikers nog niet zichtbaar.

Met een omweg heeft XDA het nieuwe design voor de Android-app al kunnen uitwerken. Dit betekent dat we hier een eerste glimp zien van het nieuwe Material Theme design voor de Google Drive app. Te zien is dat er nog geen afscheid genomen wordt van het hamburgermenu aan de zijkant. Onder in de navigatiebalk zijn opties te vinden en nieuw is dat je nu grotere voorbeelden (previews) ziet van bestanden die volgens de app voor jou op dat moment interessant zijn. Een andere nieuwe feature is dat de zoekbalk altijd bovenin blijft staan.

Standaard ie je de bestanden in een overzicht met een enkele kolom. Je kunt in het menu nog wel naar het menu met twee kolommen navigeren. Je kunt ook van account switchen in de app. De uitrol van de nieuwe interface is nog niet gestart, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit niet heel lang meer duren.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel