Google’s nieuwe besturingssysteem Fuchsia OS werkend te zien op Pixelbook

Google werkt achter de schermen aan een nieuw besturingssysteem met de naam Fuchsia. Vorig jaar vingen we al een glimp op van het OS maar nu is het ook gelukt om Fuchsia op een echt apparaat te draaien.

Fuchsia OS nog lang niet klaar voor publiek

Duidelijk is dat het nieuwe besturingssysteem van Google nog lang niet klaar is voor het grote publiek. Veel werkt er nog niet in de huidige versie zo concludeert Ron Amadeo van techwebsite Ars Technica. Door het besturingssysteem vanaf zijn desktop computer te streamen naar de Pixelbook kreeg hij een experimentele versie werkend.

Fuchsia werkt in twee modi, een laptop modus en een telefoon modus waarbij de layout netjes aangepast wordt aan het schermformaat. Het vergrendelingsscherm toont een grote klok met twee knoppen waarmee bijvoorbeeld instellingen aangepast kunnen worden.

Google Fuchsia

Het startscherm bestaat voornamelijk uit een wallpaper met onderaan het scherm een Google zoekvenster. De knop in het midden van het scherm opent een reeks snelinstellingen. Vooral het zoekvenster is interessant want hiermee kunnen lokale applicaties worden gestart. Veel van deze apps werken nog niet lekker en de Pixelbook waarop getest is bleef tijdens het testen constant heet.

Google Fuchsia

Hoewel Google nog veel werk aan de winkel heeft om van Fuchsia een echt besturingssysteem te maken is het een systeem met potentie. Grafisch doet het soms aan Android denken maar functioneel werkt alles net anders. Wil je meer zien van Fuchsia OS dan is het artikel van Ars Technica zeker de moeite waard.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel