Google’s nieuwe Fuchsia besturingssysteem voor smartphones krijgt vorm

Google werkt al een tijdje aan een nieuw besturingssysteem voor smartphones, nu krijgt het OS ook daadwerkelijk vorm. Een video en een aantal foto’s laten een prototype van de gebruikersinterface zien, deze toont een aantal gelijkenissen met Android’s Material Design.

Google Fuchsia

Google is al sinds vorig jaar bezig met het ontwikkelen van een geheel nieuw besturingssysteem voor smartphones. Nu zijn er wat meer details bekend over hoe het systeem in elkaar zit en vangen we een glimp op van de gebruikersinterface die nog in de kinderschoenen staat. Fuchsia maakt niet langer gebruik van een Linux kernel maar een door Google ontwikkelde Magenta kernel.

Google Fuchsia OS prototype

De interface voor het nieuwe besturingssysteem is nog lang niet afgerond maar laten wel zien dat Google niet van haar kaarten te scheiden is. Het startscherm toont een foto, datum en locatie met een aantal apps zoals e-mail.

Google Fuchsia

Ook zien we in de screenshot dat er op de kleine kaarten gedrukt kan worden om een volledig scherm te openen voor de betreffende app. Het zou ook mogelijk zijn om een app op een andere app te slepen om een split-screen modus te activeren. Op die manier kun je twee apps tegelijk gebruiken. Het toetsenbord kan suggesties tonen op basis van wat de gebruiker typt. Toch zal het naar alle waarschijnlijkheid nog een tijd duren voordat we Fuchsia op smartphones gaan zien.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel