Android beveiligingsupdate mei 2017 vrijgegeven met tientallen verbeteringen

Google heeft zijn maandelijkse beveiligingsupdate vrijgegeven, de update van mei 2017 is verdeeld in twee patch niveaus. Het tweede patchniveau met de datum 5 mei 2017 biedt volledige bescherming tegen alle bekende beveiligingsproblemen.

Beveiligingsupdate mei 2017

Android ontvangt iedere maand een beveiligingsupdate en ook deze maand is Google er weer snel bij. De patch kent twee niveaus waar de patch met patchdatum 1 mei 2017 een aantal kritieke lekken in de Android mediaserver dicht. De patch met de datum 5 mei 2017 biedt de meeste bescherming en wordt ook automatisch uitgerold naar alle toestellen van Google die daarvoor in aanmerking komen.

Voor de volgende toestellen is een OTA update of systeemimage beschikbaar. Je kunt de laatste versie herkennen aan het buildnummer.

  • Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C: N2G47O
  • Nexus 6: N6F27C
  • Nexus Player: N2G47R
  • Nexus 9: N4F27B

Ben je in het bezit van een van deze apparaten dan krijg je de update spoedig automatisch aangeboden. Heb je een toestel van een andere fabrikant dan Google dan zal je moeten wachten op een update vanuit de fabrikant van jouw smartphone of tablet.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel