De 9 beste apps van april 2017

De maand april ligt achter ons en dus kijken we terug op de afgelopen maand. Daarbij geven we je ook een overzicht van de 9 beste apps van april 2017. Welke applicaties mogen niet op je smartphone ontbreken? Vorige maand verschenen er ook diverse reviews en interessante tip- en vergeten smartphone-berichten.

Android in april 2017

Sinds april ligt de Samsung Galaxy S8 in de winkels, daarbij is niet alleen dit toestel vanaf deze maand verkrijgbaar, maar is ook de LG G6 in Nederland te koop. In onze uitgebreide LG G6 review lees je alles over dit toestel. Ben je al in het bezit van de G6, lees dan zeker ons uitgebreide overzicht met de beste LG G6 tips. Deze maand schreven we ook een Huawei P10 review, de Huawei P10 Lite review en vind je tal van interessante tips in ons overzicht met Huawei P10 tips.

Voor degenen die alles over de S8 willen weten, hebben we een Galaxy S8 preview en zetten we alle officiële Galaxy S8 accessoires met hoesjes en meer op een rij. We hebben ook in een ander artikel een uitgebreide Galaxy S7 en S8 vergelijking gepubliceerd. Tot slot verandert er vanaf 15 juni veel rondom de roamingkosten in het buitenland. Alle ins- en outs vind je daarover in dit artikel.

Iedere zondag hebben we een nieuwe editie van ‘De vergeten smartphone’. Toestellen die om één of andere reden bijzonder waren bespreken we in deze rubriek. In april 2017 hebben we de volgende toestellen behandeld; Samsung Galaxy Beam, HTC Desire Z, Huawei Ascend P6, LG Optimus 3D en de HTC ChaCha.


Beste apps van april

Hieronder hebben we een selectie gemaakt met de 9 beste apps van april 2017 voor Android. Deze zetten we voor je in willekeurige volgorde.

Flightradar24

Flightradar24 7.0

De app van Flightradar24 heeft deze maand een update gekregen. In Flightradar24 7.0 zijn veel functies voortaan gewoon gratis te gebruiken en hoef je niet meer de premium-versie van de applicatie te installeren. Er zijn nog wel wat in-app aankopen te vinden, Je kunt live zien welk vliegtuig er nu over je huis heen vliegt, en je kunt uitgebreide statistieken bekijken rondom vluchten en vliegtuigen. Een interessante app!

Flightradar24 Flight Tracker
Flightradar24 Flight Tracker
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Today Weather

Today Weather

Today Weather is een minimalistische weer-app waarover we in de afgelopen maand hebben geschreven. Daarbij is hij niet alleen minimalistisch, de app is ook nog eens energiezuinig. Er zijn verschillende leuke opties te vinden in Today Weather en kun je bijvoorbeeld je eigen weerfoto’s delen.

Today Weather - Verwachting & Radar
Today Weather - Verwachting & Radar
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Earth

Google Earth 9.0

Na een lange stilte is Google Earth weer terug. In de Google Play Store werd in april een grote update uitgebracht waarmee de dienst in een nieuw jasje is gestoken en diverse handige nieuwe functies heeft meegekregen. Alles over de nieuwe mogelijkheden en het nieuwe design vind je in ons artikel over Google Earth 9.0.

Google Earth
Google Earth
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

ANWB Onderweg

ANWB Onderweg 3.0 app verkeersinformatie

Ook de ANWB Onderweg app kreeg een update en wel naar versie 3.0. Hierin zien we een compleet nieuw design en zijn er tal van verbeteringen doorgevoerd voor het gebruik van de app. Je kunt zien waar je met korting kunt tanken en je kunt ook een parkeerplaats betalen via je smartphone. Natuurlijk vind je in de ANWB Onderweg app ook een overzicht van files en kun je je route uitstippelen.

ANWB Onderweg & Wegenwacht
ANWB Onderweg & Wegenwacht
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

1-2-3 Tanken

1-2-3 Tanken app brandstofprijzen duitsland

Heb je plannen om naar Duitsland op vakantie te gaan, of woon je dicht bij de grens; dan mag de 1-2-3 Tanken app niet op je smartphone ontbreken. In Duitsland ligt de brandstofprijs voor benzine en diesel duidelijk lager, maar ook tussen de tankstations onderling kan veel verschil zitten. Met deze applicatie zie je precies wat de huidige literprijs is en waar je dus het goedkoopste in Duitsland kunt tanken.

1-2-3 Tanken: Benzinpreise clever vergleichen
1-2-3 Tanken: Benzinpreise clever vergleichen
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Touch Lock

Touch Lock

Een nuttige app is Touch Lock. Deze applicatie zorgt ervoor dat de aanraaktoetsen tijdelijk geblokkeerd worden. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld je telefoon even aan iemand geeft om een foto te laten zien. De Touch Lock app voorkomt dat er per ongeluk toetsen worden aangeraakt, maar de app is ook handig voor kinderen.

Touch Lock - Touch Block
Touch Lock - Touch Block
Ontwikkelaar: KIDSCRAPE PTE. LTD.
Prijs: Gratis+

Facebook Lite

Facebook Lite

Eindelijk heeft Facebook haar Facebook Lite app uitgebracht in Nederland en België. Met deze lichtgewicht app van het sociale netwerk blijf je gewoon op de hoogte van de updates van je vrienden, maar deze app heeft iets nuttigs. Naast dat het data en geheugen bespaard, kun je dankzij Facebook Lite gewoon chatten met je vrienden zonder dat je hiervoor apart Messenger hoeft te installeren.

Facebook Lite
Facebook Lite
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Duo

Google Duo Audio

Verschillende providers bieden onbeperkt bellen aan, maar wanneer je nog niet zo’n bundel hebt of juist in het buitenland zit, kan de app Google Duo goed van pas komen. Deze videobel-app van Google is voorzien van een update waarmee je ook audio-only gesprekken kunt voeren. Dit kan bijvoorbeeld op vakantie handig zijn als je WiFi hebt. Wel dient de contactpersoon ook Google Duo geïnstalleerd te hebben.

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Pathé

Pathé 4.0 app

De bioscoop-app van Pathé is in april voorzien van een flinke update. Het design van de toepassing heeft een lik verf gekregen en er zijn verschillende nieuwe functies toegevoegd. Zo is het vanaf nu mogelijk om een vriendenlijst bij te houden en zo samen een leuke film uit te kiezen.

Pathé Nederland
Pathé Nederland
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bonus-tip: DroidApp App

We geven je graag nog een bonus-tip in dit overzicht met beste apps april 2017. De DroidApp App mag natuurlijk niet ontbreken op je smartphone of tablet. Met de DroidApp App blijf je op de hoogte van het laatste Android-nieuws en krijg je informatie over de meest interessante apps, games en aanbiedingen.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel