Google Earth 9.0: update laat je nog beter de aarde ontdekken (+ APK)

Google Earth is weer als nieuw. De dienst waarmee je op ontdekkingstocht kunt gaan over de aarde is in een nieuw jasje gestoken. Ook de Android-app van Google Earth is voorzien van een update, en dat na ruim twee jaar. Er zijn in Google Earth 9.0 verschillende verbeteringen en nieuwe functies te vinden.

Google Earth 9.0

In de afgelopen week verscheen er een uitnodiging van Google voor de lancering van een nieuwe versie van Google Earth op 18 april. Na tweeënhalf jaar is het eindelijk zover en verschijnt na Earth 8.0 nu de update naar Google Earth 9.0.

Google Earth 9.0 voor Android bevat verschillende nieuwe functies, naast een vernieuwd design. Bij het opstarten van de nieuwe versie krijg je een rondleiding langs de nieuwe functies die zijn toegevoegd.

Kenniskaarten en 3D

Vanaf nu krijg je meer informatie te zien in Google Earth. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar ‘Wat is de hoofdstad van Frankrijk’ en je wordt vervolgens naar Parijs geloodst. Ook vind je bij verschillende voorzieningen en bezienswaardigheden uitgebreide informatie in de vorm van Kenniskaarten. Ook laat het je de wereld ontdekken in 3D-weergave met extra diepte en details.

Google Earth 9.0

Voyager

Nieuw is ook de functie ‘Voyager’. Deze functie toont tientallen interessante tours die samen zijn gesteld door bijvoorbeeld wetenschappers, verhalenvertellers en non-profitorganisaties. Het geeft je toegang tot de mooiste plekken van de planeet. Zo vind je bijvoorbeeld interessante locaties uit de natuurdocumentaire ‘BBC Earth’ en kun je hier dus mee een interactieve rondleiding krijgen.

Een speciaal ‘verhaal’ vind je hier over ‘This is Home’. Hier vind je een interessante rondleiding door woningen in verschillende landen. Denk aan een Iloq in Groenland, een chuclla in Peru en tal van andere interessante huizen. Google geeft aan dat het aantal huizen steeds zal worden uitgebreid.

Google Earth 9.0

‘Ik doe een gok’

Een andere nieuwe feature is ‘Ik doe een gok’, te herkennen aan het dobbelsteentje in beeld. Hiermee kun je willekeurige plaatsen ontdekken en hierover meer te weten komen. De database voor deze feature bestaat uit 20.000 locaties die zijn samengesteld en je bijzondere plekken laat zien.

Google Earth 9.0

Andere functies

Google Earth 9.0 is ook qua design verder verbeterd. In de app kun je snel ook gebruik maken van Street View, wat net als bij Google Maps geïntegreerd is. Daarnaast vind je in het zijmenu de mogelijkheid om KML bestanden in te laden. Dit zijn bijvoorbeeld kaarten die je via My Maps hebt gemaakt.

App downloaden

Google Earth 9.0 wordt vanaf nu, in de komende dagen uitgerold via de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen wachten, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

De iOS-app van Google Earth zal ‘in de toekomst’ voorzien worden van de update. De nieuwe versie van Google Earth is ook te bewonderen via de Chrome-browser op je computer, via deze link.

Google Earth
Google Earth
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel