Google Earth VR: spectaculair de wereld ontdekken in virtual reality

Google heeft een nieuwe toepassing gepresenteerd waarmee je op een gave manier de hele wereld kunt ontdekken; Google Earth VR. Met je virtual reality-headset vlieg je de hele wereld over. Van de Alpen in Zwitersland tot aan het Vrijheidsbeeld in New York. Wel is de ondersteuning op dit moment voor Earth VR nog wat beperkt, maar dat gaat veranderen.

Google Earth VR

Google Earth VR is aangekondigd door Google. Met je virtual reality bril op, vlieg je over de hele wereld. Denk aan een bezoekje aan de populaire brug in San Francisco, de Eiffeltoren in Parijs of de adembenemende Grand Canyon. In het dagelijks leven wordt het lastig om de mooiste plekken van de wereld te zien, zo beweert Google. Google Earth VR moet het mogelijk maken om de mooiste plaatsen in de wereld te ontdekken vanaf thuis.

De virtual reality-versie van Google Earth is vanaf nu beschikbaar via Steam. Daarnaast werkt de applicatie vooralsnog alleen als je in het bezit bent van een HTC Vive virtual reality-bril. Wel zal dit in de toekomst veranderen en komt er bredere ondersteuning voor andere apparaten. We verwachten ook dat Google Earth VR ondersteunt zal worden door het eigen Daydream, het virtual reality-platform van Google. Tot die tijd kan je het doen met de huidige Google Earth app.

Google Earth
Google Earth
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel